Ayçiçeği Blues – Plüton Sakinleri

 Ayçiçeği Blues – Plüton Sakinleri

AYÇİÇEĞİ BLUES

Basın Bülteni:

“Bir kalp neye yarar kırılmaktan başka?” diye soruyor Plüton Sakinleri, ikinci albümleri Ayçiçeği Blues’un ilk şarkısında. Bu albüm hem melankolik hem de umut dolu şarkılardan oluşuyor. Kırık kalpli çocukların, yüzünü daima güneşe dönen ayçiçeklerinin, öldükten sonra bir leylağa dönüşen genç bir kadının, yersiz yurtsuz bir gezginin ve birbirlerine çılgıncasına âşık olan bir çiftin hikâyesini anlatıyor.

 

Yazar Zeynep Alpaslan ile dövme sanatçısı ve müzisyen Emre Cebeci’nin sevgi dolu ortaklığından doğan Plüton Sakinleri oluşumu, Sen Uyurken isimli ilk albümlerinin ardından bu kez dinleyicilerini Ayçiçeği Blues isimli ikinci albümleriyle selamlıyor.

Zeynep’in kalp kırıklıklarından, çocukluk anılarından, hayallerinden, masallardan ve sevdiği kitapların kahramanlarından ilham alıp bir araya getirdiği şarkı sözleri, Emre’nin gitarları, armonikaları ve blues sevgisiyle birleştiğinde, ortaya ayçiçekleri kadar melankolik ve umut dolu şarkılar çıkmış. Aşk acısına, çocukluğun kırgın anılarına, Dünya’da yapayalnız bir uzaylı olmaya merhem olacak bir müzik hayat bulmuş. Hikâyesi olan bir müzik!

 

Ayçiçeği Blues, dünyada kendini bir uzaylı gibi hissedenlerin hikâyesi. Aşktan başı dönenlerin. Her akşam tek kişilik spagetti pişirenlerin. Bir Japon balığından başka konuşacak kimsesi olmayanların. Dans etmesini beceremeyenlerin. Köpekbalıklarından korkanların. İçinde koca bir galaksi taşıyanların. Kısacası, hepimizin hikâyesi.

 

Müzik: Emre Cebeci

Sözler: Zeynep Alpaslan

Miks, mastering: Tanju Eren

Yayımci: SCP (Sabih Cangil Productions)

www.sabihcangilproductions.com

 

Apple Music

Spotify

1 Comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir